Det kan virke fjollet – og for de fleste af os nærmest naturstridigt. At drikke varmt vand. Når det kommer til at drikke vand foretrækker vi et lækkert, koldt glas vand og en glas varmt vand virker helt forkert.

Og det skal det jo på en måde også. For det er ikke varmt vand fra hanen jeg taler om. Det må man nemlig ikke drikke pga. bakterier. Når jeg siger varmt vand så snakker jeg om varmt vand, som har været kogt. Om det så er skoldhedt eller næsten lunkent er så en smagssag.

Indenfor yoga og de gamle ayuvediske traditioner, som traditionel kinesisk medicin, er det at drikke varmt, kogt vand en anerkendt og naturlig medicin, der medfører en myriade af sundhedsmæssige fordele. Læs også om det særlige ved varmt vand med citron og salt. 

Her er en liste med 10 af de virkelig gode grunde:

1. Understøtter vægttab
I stedet for at gå på diet kan du med fordel begynde at drikke noget varmt vand i løbet af dagen. Det varme vand øger kropstemperaturen en smule, hvilket øger dit stofskifte. Vand er jo helt fri for kalorier og balancerer derfor sult signalerne og tilfredsstiller sanserne.

2. Afgifter kroppen
Kun de færreste ved at varmt vand er en nærmest magisk trylledrik når det gælder udrensning og afgiftning af kroppen. Det varme vand skyller effektivt skadelige toxiner ud af dit indre system via sved og urin.

3. Forbedrer din fordøjelse
Når du drikker varmt vand sammen med måltider, medvirker vandet til hurtigere og mere effektiv nedbrydning af maden og dermed forbedret fordøjelse. Opretholder elektrolyt og mineral balancen. Drikker du varmt vand på tom mave kan du undgå forstoppelse.

4. Bremser for tidlige alderstegn
Udover at udrense kroppen for skadelige og giftige toxiner og giftstoffer, så forbedrer det varme vand også hudens elasticitet. Hudens evne til at regenerere og genopbygge sig selv bliver meget bedre så rynker, mørke pletter og rande under øjnene udglattes og udviskes.

5. Lindrer symptomer på forkølelse og hoste
At drikke varmt, kogt vand er en naturlig og meget effektiv måde at stoppe en up-coming forkølelse. Det varme vand virker ved at udrense slim og giver øjeblikkelig lindring af vejrtrækningsbesvær mm.

Kom med og giv dig selv en helt særlig gave med et 4 -dages yin yoga retreat for kvinder på Bornholm eller en magisk uge i Montenegro i 2018. 
Med livgivende bevægelse, kraftfuld natur og nærende kost og samvær.
Læs mere og book din plads HER.


 retreat_4dages_flyer_photos                                                                                

 

6. Lindrer smerte
Det varme vand lindrer alle slags muskelsmerter ved at varme og bløde musklerne op indefra. At drikke varmt vand har været brugt i århundreder som en naturlig smertelindring af fx muskelkramper, menstruationskramper mm.

7. Fungerer som en opbyggende ”efter-trænings” drik
Udskift din proteindrik med varmt, kogt vand efter træning. Udover at balance elektrolyt og mineralbalancen, re-hydrerer det varme vand kroppen meget bedre end koldt vand ville gøre. (jf. koldt vand og varme kropsceller) Det varme vand kickstarter, som tidligere nævnt, din fordøjelse og, som ekstra bonus understøtter det varme vand kalorieforbrændingen lang tid efter træningen er slut.

8. Forbedrer søvnrytme og søvnkvalitet
Den forbedrede udrensning og fordøjelse vil naturligt gøre din nattesøvn bedre og dybere, fordi kroppen ikke er unødvendigt forstyrret af overarbejde med at nedbryde ufordøjet mad eller nedbrydning af giftstoffer. Derudover vil det varme vand berolige kroppen og det indre system, sådan så kroppen nemmere kan lukke ned for natten og glide over i søvnen.

9. Styrker blodcirkulationen
Når du drikker varmt vand vil de fedt depoter og toxiner der cirkulerer i blodet blive elimineret fra blodbanen og blodcirkulationen øges.

10. Beskytter mod hudinfektioner
Udover at forynge hudcellerne, vil et dagligt indtag af varmt, kogt vand udrense hudcellerne og minimere risikoen for hudinfektioner. Dette gælder især i forhold til akne. Det varme vand renser porerne og skyller bakterierne ud. Vandet virker dertil også som en naturlig fugtgiver for tør og irriteret hud.

 

yin yoga bornholm, varmt vand, kvindehelse

 

Det er faktisk ret logisk hvorfor det varme vand har sådan en kraftfuld effekt på kroppen i sammenligning med koldt vand. Det er så lav praktisk at kroppens celler jo er varme. Kroppens indre er et varmt system, som har meget, meget nemmere ved at modtage varmt end koldt. Når der kommer noget koldt ned og i kontakt med cellerne, så lukker de delvist af for at beskytte deres varme indre. Når der kommer noget varmt ned, forbliver cellerne åbne og indtager en meget større andel.

Derudover skal kroppen bruge energi på at opretholde den indre temperatur hvis vi drikker koldt vand – energi der kunne være brugt på noget andet og bedre. Det er især godt for kvindekroppen med det varme vand.

Jeg har drukket varmt vand i snart et år nu. Selvfølgelig ikke fuldstændigt. Men så meget som jeg overhovedet kan – og selvom jeg naturligt nok er blevet ældre i løbet af det år, har jeg aldrig fået så mange kommetarer om at min hud ser frisk og ung ud. Min fordøjelse har aldrig fungeret bedre og min yin yoga praksis bliver bedre og dybere i de perioder hvor jeg overvejende drikker varmt vand.

Så prøv det. Hvis det virker naturstriddigt, så prøv at indføre bare ét glas om dagen til at starte med. Og se hvad der sker. Jeg er ret sikker på at der vil ske noget. Noget rigtigt godt.

Har du lyst til mere frihed i din krop og mere grounding i dig selv? Få yin yoga og dens tranformerende praksis helt ind under huden i et nærende og kærligt kvinderetreat på Bornholm eller i Montenegro. 


RECOVERY

4-dages_retreat_2018

 

Castle on Island on the lake in Montenegro