Regelmæssig yin yoga kan ændre dit liv på mange måder. Listen over fordele er meget lang, men her er 7 virkelig gode grunde til at få en regelmæssig (til at begynde med, bare en lille én) praksis igang. 

1. Yin yoga er en langsommere yogaform sammenlignet med andre yogastilarter. Langsomheden gør at en yin yoga time er en særligt healende praksis, med dybtgående fysiske og følelsesmæssige fordele.

2. Udvidelsen af det naturlige åndedræt, ind og ud igennem næsen, er med til at skabe balance mellem krop og sind. Dette hjælper dig til at nå et dybere stadie af afspænding og eftergivenhed.

3. Yin yoga er en anerkendt og meget anvendt måde at forebygge og bearbejde stress og angst. Når du holder stillingerne i længere og længere tid, vil spændinger i din krop blive frigivet. Sammen med vejrtrækningen vil yin yogaens stillinger – og tiden i dem – reducere mængden af stress hormoner i kroppen, som fx. langtidsstresshormonet kortisol.

4. De lange, vedholdende stillinger påfører ligamenter, sener, knogler og bindevæv et acceptabelt pres, som øger din fleksibilitet og bevægelsesfrihed.

5. En regelmæssig yin yoga praksis styrker dit stofskifte og understøtter kroppens naturlige evne til at rense systemet for giftstoffer og unødvendige affaldsstoffer.

6. Yin yoga aktiverer dit parasympatiske nervesystem, som hjælper kroppen med at slappe af og regenerere. Næringsstoffer, energi og blod vil strømme friere til dit lymfesystem,fordøjelsessystemet, dine reproduktive og endokrine (hormonproducerende) organer – hvilket bringer din krop tilbage i en mere naturlig og balanceret tilstand.

7. Yin yoga er et særligt godt kompliment til alle med stramt og sejt bindevæv, som f.eks. løbere. Yin yoga masserer og forlænger kroppens bindevæv fra indersiden og skaber mere plads i alle led og sener.
Jo ældre vi bliver, jo mere vil bindevævet have tendens til at stivne.

Så bring yin yoga ind i dit liv, uanset hvor i livet du befinder dig. En god støtte er et ugentligt hold. Find hold på Bornholm her: www.yinyogabornholm.dk eller giv dig selv en særlig gave med et intenst og nærende yin yoga retreat for kvinder. 


Du kan læse meget mere om vores retreats og weekender i 2018 her: www.yinyogabornholm.dk/yoga-retreats/